Fundamente de finanțare

Finanțarea unei afaceri nu este o activitate izolata, o întâmplare fericită, ci este un proces care trebuie să se desfășoare continuu. De asemenea, acest proces necesită timp, in medie între 3 și 6 luni. Este nevoie de timp pentru a identifica sursele cele mai potrivite de bani, dar și pentru a pregăti materialele de prezentare necesare atragerii banilor.

  1. Obținerea unei finanțări de orice fel este în primul rând o provocare de marketing și negociere, nu una financiar-contabilă sau juridică.
  2. Obținerea unei finanțări de orice fel este un proces, nu o activitate disparată.
  3. Pregătirea unei companii pentru obținerea unei finanțări este cea mai importantă etapă a procesului. Nimeni nu investește într-o companie pentru performanțele din trecut, ci pentru potențialul de creștere din viitor.
  4. Trebuie identificate și accesate sursele de finanțare care se potrivesc stadiului de dezvoltare în care se află compania. Vezi piramida de finanțare!
  5. Pentru a avea succes în atragerea de investitori/cumpărători, aceștia trebuie să se afle în competiție unii cu ceilalți. Unicul factor și cel mai puternic care va asigura un preț mare de vânzare/investiție este generarea unei piețe de cumpărători/investitori motivați și puternici din punct de vedere financiar. În negocieri se va intra doar când vor exista suficient de multe alternative (investitori/cumpărători potențiali care trebuie să afle că sunt în competiție).

Spune-ne cum te putem ajuta în procesul de fundraising!

Ia legătura cu noi si solicită o sesiune de consultanță gratuită de 30 de minute pentru a afla mai multe despre procesul de finanțare.

Distribuie pe:
Iulius Dumitru
Iulius Dumitru
Iulius Dumitru are peste 25 de ani de experiență în domeniile financiar-bancar, consultanță financiară, strategie și corporate finance. A coordonat proiecte relevante de private-equity, banking, fuziuni și achiziții, creșterea valorii companiilor și pregătirea acestora pentru următorul stadiu de dezvoltare. Coaching financiar/mentoring pentru companii aflate în acceleratorul de afaceri Temis Innovation, Besançon, Franța. Manager general al parcului industrial Bistrița, poziție din care a coordonat și supervizat întreaga activitate. Foarte buna cunoaștere a mediului de afaceri local, fiind inițiatorul înființării incubatorului/acceleratorului de afaceri Bistrița. Relații foarte bune de colaborare atât cu companiile mari, dar și cu cele mici și mijlocii din regiune. Interim CEO și interim CFO pentru companii care se pregătesc pentru o nouă rundă de finanțare sau pentru vânzare. Acum are în față o nouă provocare, să crească platforma de experți independenți IDEAS până când va ajunge suficient de mare încât sa-i ocupe tot timpul!

Articole similare

Resursă premium doar pentru tine

Piramida de finanțare

© IDEAS Inspiring Network